Republikaner och sjukvårdsreformer

Jag fattar inte hur folk i Sverige som är seriösa ateister någonsin kan tycka att det är en bra idé att en republikan blir amerikansk president eller att republikanerna är bättre för USA än demokraterna. Vad baserar de egentligen det på? För historiskt sett har demokrater nästan alltid skött ekonomin bättre. Så det måste vara de fagra orden som förvillar folk. Ord tex frihandel som helt stänger av nyliberalers kritiska tänkande. Genast blir den som ropar det högst den man gillar mest.

Nej, det är inte bättre med en kreationist än en protektionist som president av hundrals skäl, inte minst att någon som inte förstår grundläggande vetenskap, alltså hur verkligheten fungerar, bör styra världens starkaste militär, med kärnvapen och allt annat otrevligt. En sådan person är olämplig att styra över sig själv.

Här nedan, ett stolt ögonblick för alla republikaner när två av deras senatorer deltar i ett hysteriskt väckelsemöte där man stämmer upp i fradgatuggande bön mot den fruktade allmäna sjukvård. Som Lindenfors säger – det här är ondskefulla individer. Om man seriöst tycker att allmän sjukvård är värt att be hysterisk offentlig bön mot, men inte mot krig och riktiga orättvisor – att man tycker det är ok att massor av sina landsmän varje år dör för att de inte har råd till en dräglig sjukvård så är man ond. (Medicare räknar inte jag som dräglig sjukvård då det inte täcker massor av allmänna åkommor eller några specialiståkommor alls)

Uppdatering. Jag får inte inbäddning av msnbcs filmer att fungera. Men om ni går in på Lindenfors bloggpost så kan ni se filmklippet där istället.

Annonser
Det här inlägget postades i Andra vetenskaper, Idioter & idioti, Medicin, hälsa & psykologi, Politik & ekonomi, Religioner. Bokmärk permalänken.