Kristna domedagsprofeter

Kristna fundamentalistiska tokar likt Carola längtar efter jordens undergång, så har det alltid varit. De springer runt och tror sig se tecken på en kommande undergång. Det vanligaste argumentet som de kör med är att ”det blir bara värre och värre”. Man åsyftar att fler människor lider mer och mer och att jorden som planet blir farligare och farligare.

– Min tro naggas inte i kanten, men jag ser tidens tecken, att det går mot en ny himmel och en ny jord. Jag tror att vi dels själva förstör den, att vi bär ett ansvar. Sen varför det… Det står också i bibeln att det här ska ske i sluttiden. […] – Jag vill inte vara någon domedagsprofet på något sätt men det överraskar inte oss troende att det sker katastrofer och krig. – Carola

Förutom att det såklart helt på egen hand är totalt vansinne att tro på religiösa domedagsprofetior så finns det ett stort problem med resonemanget och det är att det dör färre och färre människor i krig och katastrofer. Om detta är sluttiden, varför blir jorden för de flesta på den en allt tryggare plats?

Men oj, vad sa han nu för något okristligt och osant?

Vi har inte fler jordbävningar idag än för 2000 år sen, det mönstret är tämligen jämnt fördelat faktiskt under denna geologiskt jättekorta period, samma gäller även vulkanism. Vi har FÄRRE pandemier och avsevärt färre människor dör procentuellt i sjukdomar idag tack vare modern vetenskaplig medivin. Och krigen är också de på nedgång i antal eftersom humanistiskt civiliserat tänkande trots allt, trots många stora eländiga krig, eller kanske pga dem, har börjat spridas.

Nej det är ju inte så att ALLA på jorden har det bättre idag än för 2000 år sen, det kommer alltid dö folk i naturkatastrofer och av krig och sjukdomar troligen. Det finns fortfarande ställen där det kommer bli sämre innan det blir bättre.

Men i det stora hela finns det faktiskt inget som styrker de religiösas domedagstänkande. Det är ju ”tidens tecken” vi snackar om, och de visar tydligt att jorden är en avsevärt mycket tryggare plats för de flesta som lever på den idag än det var för 500, 1000 eller 2000 år sen.

Faktum är att religiösa tokar, i den mån det nu öht är möjligt, borde titta lite kritiskt på sin egen domedagsjagande historia, så ser de nog ganska snart att domedagstänkandet alltid förstärks kring vissa tidspunkter. Tex kring millennieskiften, både det senaste men även det för 1000 år sen ökade antalet folk som såg ”tidens tecken”.

Men i regel drabbas alla jämna årtalsskiften av en ökning i domedagsprofeter. För att inte tala om alla övriga årtal som är offer för numerologiska profetior likt tex 2012. Tänk vad jorden skulle gå under ofta om alla religiösa domedagsprofeter verkligen hade rätt.

Och ett ord till Carola som inte vill vara en domedagsprofet – jo det vill du visst det, det ligger i din tros natur att hela tiden anse att allt blir sämre ju längre man kommer från Jesus tid. Alla kristna vill ha en domedag, för det ligger i deras religions grundläggande ruttna världsbild att försöka framställa allt som något som går från en perfektion i paradiset till mer och mer hopplöst förfall.

Drivor av döda människor på Haiti. Guds godhet och ett tecken på att domedagen är nära? Ja om vi får tro kristna fundamentalister är det ju det vi ser.

Jag skulle vilja påstå att det är inget av det och självklart allra minst att det finns någon allsmäktig och god gudomlighet. Att som kristen säga att Gud inte har något ansvar för jordbävningar är ju som att säga att Ford inte har ansvar för att deras bilar levereras med stora motorfel. Vilken tur att bilindustrin inte levererar med samma usla garantier som den där surmulne hebreiske guden.

2 miljarder kristna och ytterligare 1.5 miljarder muslimer blir ledsna när de inte får den medmänskliga respekt de tycker sig förtjäna från oss stygga ondskefulla ateister, vi som genom vår dekadens, evolutionsteori och allmänt syndfulla leverne ligger bakom att gud, detta irrationella dagisbarns-väsen nu ”måste” tortera mänskligheten till döds med en utdragen domedag. En domedag som har varit på väg och synts av kristna i snart 2000 år.

God, please save me from your followers….

Annonser
Det här inlägget postades i Idioter & idioti, Konspirationer & pseudovetenskap, Religioner. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kristna domedagsprofeter

  1. obehindrad skriver:

    Något som inte riktigt stämmer in i det här är att förnekande av mänskligt orsakade klimatförändringar verkar vara populärt i just högerkristna sammanhang. Tidningen Världen Idag driver linjen flitigt, och vad jag vet är det bara Kd av riksdagspartierna som har ”klimatskeptiska” riksdagsledamöter; en som heter Ingemar Vänerlöv la nyligen en motion i riksdagen om detta.

Kommentarsfältet är stängt.