Ingen yttrandefrihet på Lunds universitet!

Blogga inte om kontroversiella ämnen som religion och politik. Så ser reglerna ut för studenter på Lunds universitets blogg.

– Vi som bloggar ville ha riktlinjer. Jag ser bara positivt på det, säger en av de bloggande studenterna.

Skånskan.se

Vad fan är det här för något och hur fan kan de ha gått med på det? Jag har inte hört talas om det innan och jag kan för mitt liv inte förstå hur det skulle fungera varken juridiskt eller praktiskt?

Det här går inte alls hand i hand med vad ett universitet ska stå för. Och om man utesluter ämnen som religion och politik – då återstår i princip möjligheten att kunna blogga om en enda sak – och det är mode, smink och musik. Fast nej.. inte ens det egentligen eftersom det handlar om att inget man skriver ska kunna få väcka anstöt – vilket defakto ALLT kan beroende på vem som läser det. Hur kan folk som sitter på ett universitet inte inse att ”anstöt” är världens mest subjektiva kriterium? Wow, jag är häpen över hur låg intellektuell nivå även folk på våra universitet kan hålla ibland.

Vi har yttrandefrihet på våra svenska universitet. Där om något ställe så att säga eftersom utan det kan inte ny kunskap och visdom födas. Det är liksom en grundvärderingar inom det öppna lärosätet att yttrandefrihet är orörbart.

Och var slutar detta? Vad vill de försöka styra med detta? Jag är också student på Lunds universitet och mig kommer de aldrig att kunna innefatta med den här idén, varken juridiskt eller moraliskt eller praktiskt eftersom den är fel på alla dessa plan.

De jävla stolpskotten till studenter som gått med på dessa regler borde lynchas för att de öht är för dumma nog för att få lov att finnas till. Sällan har den här borgaren känt ett större behov av att i socialistisk anda kalla någon för svartfot än nu. Svartfötter inför yttrandefriheten, ni är mina fiender!

Nu gäller det förvisso tydligt bara deras interna bloggar och inte tex mig enligt skånskan.se. Men det ger mig ändå kalla kårar. När kommer avtalet som man som student på LU rent generellt måste godkänna som inkluderar en sådan här regel? Skriv om politik på din fritid och du kan bli avstängd från din utbildning? Fy fan.

Förövrigt VAD är detta för bloggar? Jag har aldrig sett till några interna bloggar på LUs egna sidor. Någon som vet får gärna tipsa mig. För jag vill väldigt gärna se vad det är för några svartfötter som går med på att skriva under dessa villkor. Det kan ju knappast vara folk som har något vettigt att säga ändå.

Uppdatering: Mer info i sydsvenskan om eländet. Så det är studenter som utbildar sig på en utbildning för service management som är universitetets knähundar och svartfötter gentemot yttrandefriheten. I see. Ingen större förlust för mänskligheten ändå när folk som utbildar sig till att slicka röv inte får säga vad de tycker om saken. Så kommer det ju ändå bli ute i jobbmarknaden för de små liven, så det är kanske lika bra att de vänjer sig.

Uppdatering 2: Nu avvaktar rektorn att kommentera det hela. Vill väl se vart vinden blåser.

Annonser
Det här inlägget postades i Frihetsfrågor, Idioter & idioti, Politik & ekonomi, Studierna. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ingen yttrandefrihet på Lunds universitet!

 1. Ping: Lunds Universitet tillämpar regler « Jacob Dexe

 2. Ping: Ropa inte vargen kommer | Sagor från livbåten

 3. Linus skriver:

  Du kanske skulle ha läst vad det faktiskt handlar om? Det är EN blogg som drivs av en institutionen för det specifika syftet att ge en bild av hur det är att gå på den utbildningen. Det har ingenting att göra med vad studenter och anställda skriver om på facebook, sina egna och andras bloggar eller i insändare till tidningar.

  Väldigt oseriöst inlägg måste jag säga.

 4. Daniel skriver:

  Väldigt ignorant kommentar från dig måste jag säga. Eftersom man inte kan skriva om politik, kan man således inte skriva om hur det är att gå på utbildningen. Dumfan.

 5. intefanny skriver:

  Vilka idioter. Det är faktiskt helt absurt.

Kommentarsfältet är stängt.