Det här är ingen rikemansfråga!

Det finns mycket jag ogillar med rödgrön politik. Deras märkliga ideer om rättvisa inte minst. De har byggt upp någon slags illusion om att endast jätterika människor nyttjar hushållsnära tjänster. På så sätt, om man skildrar det på detta vis, så blir det mycket lättare ett legitimera en politik där man vill avskaffa dessa tjänster.De rödgröna vill på inget sätt avskaffa klasserna i samhället, de vill på varje sätt se till att allt görs om till tydliga klassfrågor. Det är rödgrön politik som ser till att folk aldrig vågar eller aldrig försöker något.

Vi snackar ett 10 000-tal jobbtillfällen som kommer försvinna när Mona vinner i höst. Om med försvinnande inkomster så kommer det också försvinna skatteintäkter när dessa människor inte längre kan betala för sig med riktiga pengar, utan istället måste ta till akassa och socialbidrag. För det är ju inte så att folk kommer fortsätta köpa det här när man inte längre får dra av det. Jobben försvinner. Jag skulle tro att Sverige också kommer bli lite smutsigare.

Men det bryr sig inte de röd-gröna om. Att få sätta käppar i hjulet för en sund ekonomi är lite av en paradgren om det kan ske med ideologi som förtecken. Måla upp klasspöket på väggen och allt går bra.

Och ja just det, myten om detta som rikemansgrejer, den är för härlig den myten. Min morsa betalade en väninna 500 spänn i månaden under några år innan, så kom hon och städade varje fredagseftermiddag en timme. Min morsa tjänar kanske 18000 före skatt. Rikeman var det ja… Nu var detta iofs svarta affärer, men poängen består. Det är inte alls bara rika människor som nyttjar eller vill nyttja hushållsnära tjänster. Alla vill inte dammsuga och torka golv oavsett vilken ekonomi man har – och tack vare borgarna hade de flesta också råd att köpa sånt här om de hade velat.

Jantelagen säger att man ska städa sin egen skit. Men det bryr sig inte rödvins-packet om när de kastar gatustenar vid kravaller eller kissar i gathörn efter att de varit på kulturfestival på Söder. Då får gärna någon osynlig anonym städa. Föraktet för städningen är alltså något som de rödgröna har – inte borgarna. Det är ju socialisterna som ser på städningen som ett negativt yrke. Det är ju DE som håller nere statusen med sitt ideologiska pladder.

Det här är inte mer konstigt än att man nyttjar någons tjänster i andra sammanhang. Att man tar bilen till verkstaden för lagning där istället för att man gör det själv. Rika tenderar nog att ta bilen mer till verkstad än fattiga, men jag tror ändå få skulle kalla verkstadsnyttjande för rikemansfasoner… Exemplen haglar, lika tätt som den röd-gröna ignoransen kring hur en sund ekonomi ska skötas.

Annonser
Det här inlägget postades i Frihetsfrågor, Politik & ekonomi. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det här är ingen rikemansfråga!

  1. Olof skriver:

    Jag håller helt och hållet med! Jag har fått det bekräftat från socialister jag snackat med om att allt bara är tramsideologisk smörja. RUT-avdraget har skapat nya jobb omfördelat arbetstillfällen från svart till vit sektor och allt fler med lägre inkomster har dessutom börjat använda dessa tjänster!

    Socialdemokratin hade chansen att tillvarata ett socialliberalt missnöje när alliansen genomförde ogenomtänkta förändringar i FRA-frågan a-kassan och sjukförsäkringen. Varför i helvete tog man inte den chansen?! Många TCO- och SACO-anslutna hade garanterat hängt på. Och Mona Sahlin förespråkade själv hushållsnära tjänster på 90-talet!

Kommentarsfältet är stängt.