Fattigdomen minskar i världen

Socialister är roliga och kommunister är rena komiker. De bryr sig föga om hur det ser ut i världen i verkligheten, utan istället vill de forma fakta efter ideologiska fantasier. En mycket störig myt är att världen överlag får fler och fler fattiga procentuellt. Detta är inte sant. Med undantag för Afrika söder om Sahara får världen tveklöst färre och färre fattiga procentuellt. Världen får även färre och färre analfabeter procentuellt. Färre krig också de senaste decenniet. Färre människor som dör i enkla sjukdomar eftersom att tillgången överlag på rent vatten, mat och medicin trots allt har ökat – alltså ökande medellivslängd. Folk, mänskligheten som helhet, får det bättre.

Det innebär inte att det är perfekt. Det innebär inte att det inte kan bli mycket bättre (inte minst för Afrika), men det innebär att systemet fungerar och att det blir bättre hela tiden. Miljontals människor svälter och det är fruktansvärt tragiskt, men de blir färre procentuellt för världen blir faktiskt bättre. Såklart, för den som fått det värre är det en klen tröst – men undantagen, hur tragiska de än är, får inte utgöra normen för ett resonemang om hur situationen överlag är när det är det man talar om. Om vi istället talar om läget i Kongo, ja då kan jag helt hålla med om att de har fått det sämre. Då pekar nästan alla kurvor fel pga att ingen struktur finns i landet efter årtionden av idiotiska etniska konflikter mellan folk som beter sig lika maktgalet som svear och götar gjorde i Sverige för 1000 år. Fattiga Kongo är dock inte representativt för världen mer än vad rika Sverige är. Förövrigt så är ju den svältande kongolesen såklart HELT oskyldig till allting och ska inte förväntas att kunna ta ansvar för något som händer i hans land om kommunisterna fick bestämma verkligheten.

När man konfronterar dem med detta kommer istället frasen ”ökad polarisering” till liv. I den erkänner man att antalet som fått det bättre ökat procentuellt, men samtidigt så menar man att det har även andelen fattiga. Det är den stora enorma gråa massan av … ja vadå?..medelinkomsttagare?… som minskat istället med andra ord.

Jag hade en liknande diskussion om statistik innan ang kristna som inte förstod att även om du har en ökning av antalet så betyder det inte att andelen eller procenten ökat. Fattiga i världen i reella tal ökar fortfarande, dvs från låt oss säga 500 miljoner till 1 miljard, så betyder inte det nödvändigtvis att fler svälter i världen procentuellt, för samtidigt kan befolkningen ha ökat ännu mer och fler har fått det bättre än som har fått det likadant eller sämre.

Lika lite som fler människor procentuellt dör i jordbävningar idag än förr i tiden dör folk i svält nu än förr i tiden. Tvärtom minskar antalet procentuellt svältande även om antalet ökat. Mycket bättre utveckling än så kan man inte begära.

I Narnia/den kommunistiska utopin kan man ju drömma sig till att även antalet ska sjunka, men i verkligheten kräver det att världens ekonomier får öka i ytterligare flera decennier innan även den siffran kan börja minska. Det kräver nämligen att dagens uländer får igång sin egen ekonomi och samhällsstruktur. Och då är kommunistiska revolutioner, där folk ges ytterligare skäl att slåss om allting, och även drabbas av planekonomins rigida defekter där storpotäter ska hålla koll på vad som är bäst åt folket så kommer det inte ske öht.

Socialismens hantlangare vill såklart inte se detta för då funkar inte utopisnacket. Vill man tala om en utopi måste man först se till att hitta på en effektiv dystopi så att folk vill hänga på och köpa det fagra snacket. Precis som Sverigedemokrater vill måla fan på väggen för ett stort muslimskt invasionshot av västvärlden vill kommunisterna att vi ska se ett stort imperialistspöke hägra över allting som ska hållas till skuld in absurdum för allt dumt som sker i världen och att det tveklöst blir sämre och sämre för de flesta.

Sk ”extrem fattigdom” i siffror.

Livslängd

Det här inlägget postades i Konspirationer & pseudovetenskap, Politik & ekonomi. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fattigdomen minskar i världen

 1. Kristian Grönqvist skriver:

  Lite fel blir det ändå när man räknar på en dollar om dagen. För trettio år sedan behövde de flesta folk inte en dollar om dagen för att leva kungligt, de var nämnligen självförsörjande. Nu när folk urbaniseras måste man ha pengar, eftersom de behövs till det mesta i städerna, ffa mat.
  Detta är ingen enkel ekvation…

 2. Kristian Grönqvist skriver:

  Att genomsnittslivslängden förbättras beror inte pga att folk blir äldre, utan på att barndödligheten minskar…

 3. Kristian Grönqvist skriver:

  Men det är inte Ditt fel att det blir fel, det är den nyliberalistiska synen om att allting går att räkna om till pengar, vilket dock inte innebär att jag ligger till vänster rent politiskt.

 4. Daniel skriver:

  Kristian: Jo folk blir i genomsnitt äldre nu än för 100 år sen. Det har inte bara med barnadödligheten att göra.

Kommentarsfältet är stängt.