Socialistiska illusioner om svaga och starka

Ibland undrar jag vad det är för fel i huvudet på socialister? Ett jävla tjat om att ”man ska sparka uppåt, inte nedåt, annars är det inte satir”. I diskussionen om Lars Vilks då och att han inte skulle ha rätt att angripa muslimer.

Eh, ursäkta, men muslimer är en folkgrupp på någonstans 1 till 2.5 miljarder människor. Beroende på vem man räknar som muslim. De utgör alltså minst en sjättedel av jordens befolkning. Så kriteriet ”nedåt”, som i de svaga, kan knappast åsyfta antalet muslimer.

Maktfaktor då? Ja i Europa har de inte mycket makt alls möjligen, men europa är inte världen. Det har de däremot i alla länder där de utgör mer än 50% av befolkningen. Och det är många länder i världen. Där är de makteliten med makt över massor av människor – andra muslimer – men även helt oliktänkande. Som tillhörandes andra religioner i de flesta islamdominerande länder är du en andra klassens medborgare som hela tiden får anpassa dig efter samma regler som gäller muslimerna. De tar föga hänsyn till att du är en kristen kvinna på Teherans gator, du SKA bära slöja och Allah nåde den som går hand i hand med sin ogifta pojkvän, egalt din religion. Tillhör du mindre religioner eller är jude ja då får du verkligen ligga lågt med dina rättigheter och din blotta existens. Ateister finns inte ens om vi får tro statistiken från de teokratiska politbyråerna. Det är ett dekadent västerländskt påhitt. (Vilket socialister, som oftast inte är religiösa, borde tänka på när de hyllar sina teokratiska muslimska vänner.)

Sen har vi även det faktum att det finns massor av rikedom i många muslimska länder. Oljefyndigheter inte minst. Att de sen är upptagna med att läsa koranen istället för grundläggande petroleumgeologi så att de kan nyttja rikedomen ska ju knappast jag klandras för.

Och slutligen får vi inte glömma bort att många muslimska länder är mycket starka krigsmakter med stora armeer som bara växer och växer. Att USA har en större armé förblindar många. Det är fortfarande inte frågan om små fredliga nationer utan vapen, utan reella maktfaktorer var de än finns på kartan i världen.

Och tillsist – makten som terrorismen har gett terrorister. På inget sätt är alla muslimer terrorister, men de muslimer som är terrorister har lyckats med bedriften att göra ALLA lite nervösa för muslimer och islam världen över. Och fruktan som ett vapen är också det en maktfaktor. Även om den garanterat är ofrivillig som maktfaktor (och såklart problem att vara fruktad) för merparten av alla muslimer – så finns det uppenbarligen de som drar nytta av det. Islamisterna.

Det finns självklart svaga och fattiga muslimer. Men inte mer än det finns svaga och fattiga kristna. Och det finns jävligt gott om både rika kristna och rika muslimer.

Jag hatar att behöva ta kristendomen i försvar, då jag känner mig som djävulens advokat, men när kommunisterna har lätt till att angripa kristendomen som en maktfaktor, trots att det finns hundratals miljoner kristna som lever fattigt, men samtidigt inte kan se islam som en maktfaktor, när det finns hundratals miljoner muslimer som lever på en bättre inkomst än dessa fattiga kristna – vissa är tom tillhörandes de mest rika i världen – så känner jag att det är frågan om ett selektivt hyckel.

Kristendom är västvärldens och därmed imperialismens religion. Islam är tredje världens och därmed de oskyldigas religion. Ser man på det hela på det sättet så får man också en världsbild där det kvittar hur mycket makt islams anhängare än skaffar sig, de är ändå inte lika ondskefulla som västvärldens.

Det är ju här skon klämmer. För varje människa som vill påstå sig vara objektiv inser ju att precis som det finns skitstövlar med makt i västvärlden som är kristna, så finns det skitstövlar med makt i den muslimska världen som är muslimer… Den dörren svänger självklart åt båda håll. Och två miljarder muslimer, som sitter på 50% av jordens oljeresurser är knappast de svaga som man när man vill debattera vreden inom islam som religion – sparkar ner på.

Man sparkar absolut upp på någon för man sparkar på någon som tycker att våld är okej. Iaf om vi talar om alla de muslimer som blir arga och hotar med våld. De som inte blir arga, de bryr sig knappast heller så mycket. Faktum är att jag tror de flesta muslimer ryster på axlarna åt Vilks hund. Utan de som blir arga är islamisterna, de med ENORM makt i muslimska samhällen. Dvs folk som verkligen sitter på en tron.

Hur naiva än socialister må vara kring muslimers makt i världen, så har de ju missat grundpoängen, att Vilks verk är riktat åt de som hotar andra med våld och inte de som är fredliga. Som ett svar på den danska Muhammed-krisen.

Ju mer någon hotar dig med våld för att du säger eller ritar något. Desto mer rätt är det att provocera den personen för desto mer av en skolgårdsmobbare är vederbörande. Att gömma sig bakom påståenden att Vilks sparkar på någon som ligger ner, är inte bara irrelevant för poängen med Vilks provokation, det är som sagt inte ens det minsta sant.

De som blir upprörda är islamister. Inte vanliga muslimer. Så när socialister för talan för ”svaga muslimer” så talar de inte för någon alls – och går istället islamisternas ärenden.

Som sagt, jag förstår inte vad det är för fel i huvudet på socialister, som inte märker något sådant när det är så uppenbart. De påtalar ju tom själv att ”det bara är ett litet fåttal extremister och inte alla muslimer.”. En devis som alltså inte gäller i det här resonemanget. Obegripligt!

Eller jo, jag skojar, såklart förstår jag varför, det är FÖR att de är socialister och därmed har en förvrängd världsbild på de flesta plan som de pladdrar som de gör. Hycklets mästare.

Nedan. Fattigdom, misär och maktlöshet från den muslimska världen. Eller inte. Något annat finns inte att tala om av relevans om socialisterna får bestämma så vi ska helst glömma bort saker som Dubai. Vadå? Har inte ALLA muslimer råd med lyx? Nej men guess what, det har nog inte alla ateister och kristna i västvärlden heller. Jag inbillar mig framförallt inte att Lars Vilks, som sparkar på argsinta islamister, är rik nog att kunna sägas sparka neråt på någon av dem. Och ÄR Vilks rikare än genomsnittsislamisten bryr jag mig inte. Det är på inget sätt synd om en islamist – däremot är det synd om alla muslimer som är deras vapen i kriget mot de otrogna. De sparkas föga på av Vilks, desto mer av sina ”bröder”.

Annonser
Det här inlägget postades i Frihetsfrågor, Religioner. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Socialistiska illusioner om svaga och starka

 1. Tokis skriver:

  Så sant!

 2. Johan skriver:

  Vilks har nog ett bra svar själv – inom konsten är det bara vänstervärderingar som tillåts. Man får sparka på kristendom, Israel och USA hur mycket man vill – men Islam och andra ”minoriteter” är tabu.

  Samma vänster som anser att Israel (och judarna) inte skall få finnas som land medan palestinier, kurder och vissa andra minoriteter skall ha den rätten.

 3. Söder skriver:

  I Stockhlm ser man affärer som smyckat sina skyltfönster med buddha avbilder. Det fanns till och med en bar som hette buddha bar. De buddister jag känner var inte roade av detta. Men ingen av dem har nämnt något om att hota eller döda de som innehar eller arbetar på dessa ställen.

 4. Henrik skriver:

  Instämmer med Johan och bloggaren. Ganska tragiskt när ”fri” konst måste följa politbyråns riktlinjer för att anses ”fri” och ”bra”.

 5. Jennifer skriver:

  Jag älskar dig , Lars Vilks
  Jag är stolt på dig. Islamister är inte offer. De har mordet hela min familj i Iran. Jag har kommit hit att vara fri och inte under tryck. Jag älskar dig LARS. Även om de döda dig, du är djupt i vår hjärta. Du är hjälte. Du är mycket stor. Du är enda som är inte tyst.
  Jag älskar dig, Lars Vilks. Jag vill inte vara i helvetet Iran. Du är enda som påminner mig, att jag bor fortfarande i Sverige.
  Mvh/ jennifer

 6. Mikael skriver:

  Huvudet på spiken Daniel, du ger ord åt det som jag själv för tillfället är alltför uppretat över att kunna formulera i text. Jag blir milt sagt förbannad varje gång de där eviga klyschorna spys ut i media – ”sparka nedåt”, ”utsatta grupper”, ”sparka på dem som ligger”. Det finns ingen hejd på tramset

Kommentarsfältet är stängt.