Frälst av Dolly

Dolly är en av tidernas bästa artister och sångerskor alla kategorier. I Sverige är hon mest berömd för att ha stora bröst. Men det säger mer om Sverige än om Dolly faktiskt. Ifall någon inte har förstått det ännu. Det är så här (nedan) låten ska sjungas. Med den där lättsamma melankolin som bara precis Dolly kan få fram.

Det där var från 1973. Vissa artister tappar lite med åren. Men det gäller inte Dolly. Här är hon för bara ett par år sen med en röst vackrare och starkare än någonsin. Hon verkar bara bli bättre och bättre med varje plastikoperation i princip.

Här nedan en annan pärla. Min favorit troligen. En lite lätt sentimental sång. En religiös sång. Men fan så tjusigt ändå. Det är nästan så den här ateisten blir frälst. När religiös musik är så här bra. Då är den riktigt bra. Som jag sagt förr – det är rednecks i bergen med banjo som kan frälsa den hårdaste ateist när inga andra kan det. För det blir aldrig töntigt på samma sätt som när kristna smålänningar ska få det att ”svänga”. Lyssna på hela låten nedan.

Det här inlägget postades i Musik & Film, Nostalgi & kuriosa. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Frälst av Dolly

  1. Urban skriver:

    Trevligt med en till som uppskattar sångerskan Dolly Parton. Hennes Coat of Many Colors är inte fel den heller med tanke på hennes uppväxt.
    Hon har för övrigt en härlig självdistans som saknas hos de flesta andra stora artister.

Kommentarsfältet är stängt.