Katolska kyrkan

Katolska kyrkan. Det börjar bli väldigt svårt att räkna antalet rätt de har på sin sida. Deras präster våldtar barn. Deras biskopar och påve skyddar undan och gömmer sedan prästerna när det upptäcks. Och slutligen som ett pièce de résistance så anklagar man de som nu kritiserar dem för att hålla på med något som är jämförbart med antisemitismens illdåd. Den katolik som inte skäms idag för vad deras kyrka gör – ovillkorligen skäms – är lika medskyldig och värd inget annat än spott och spe. Påven borde ju föras till Haag och tribunalen där egentligen, men det kommer ju aldrig ske då kyrkan är orörbar.

Se Jon Stewart sammanfatta situationen – med fokus på alla absurda ursäkter om ”häxjakt” på katoliker.

Annonser
Det här inlägget postades i Idioter & idioti, Religioner. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Katolska kyrkan

 1. Paulus skriver:

  Jag undrar om man överhuvudtaget kan sköta saker sämre än katolska kyrkan gör i de här frågorna. Visst, man kan inte anklaga kyrkan för att några (många?) präster kladdar på barn, men oj så fel allting hanteras efter det. Deras försök att måla sig själva som en utsatt grupp är skrattretande och att nu jämföra kritiken med judeförföljelse är direkt förolämpande, och dessutom ett enormt förringande av vad antisemitismen haft för konsekvenser.

 2. Daniel skriver:

  Paulus: Precis. Genom att jämföra kritiken av kyrkan med antisemitism så tappar man totalt sympatierna för dem.

  Fast jag vill nog ändå kritisera kyrkan som helhetsfenomen. Att ha regler om celibat är ohälsosamt. Det finns säkert de som klarar det, men jag tror inte att präster är mer än människor – och därmed har de behov som de inte kan hantera i den här miljön.

  Det finns ju en anledning till att dessa problem i regel bara skett i katolska miljöer och inte på samma sätt i protestantiska. Ingen annan yrkeskår har ju övergreppsiffror så som de katolska prästerna.

 3. Paulus skriver:

  Ja, systemet i sig bör ju klart ses över. Som du skriver, övergreppsstatistiken talar ett rätt så tydligt språk här. Trist då bara att systemet är av gudomlig art, alltså perfekt (till skillnad från den svage och arvssyndtyngde människan), och inte kan ändras på så enkelt…

Kommentarsfältet är stängt.