Dags för FN att invadera Vatikanstaten

Den sista portionen respekt för katoliker och katolicism börjar försvinna för mig. Förvisso försöker den svenske katolske biskopen göra avbön för allt, men han är inte representativ för hur det går till närmre påven.

Först tystades allt ner första ggn det var på tapeten på 90talet med förevändningen att de anklagande ljög. Sen nu 2010 när det åter kommer i ljuset så återupprepas retoriken om det hela som överdrifter och lögner. Sen när det inte hjälpte så talades det om en häxjakt som man ville jämföra med nazisternas illdåd mot judar. Sen när det väckte ännu mer ont blod så försökte man beskylla homosexuella för att vara boven, nu har även i god katolsk tradition judarna fått en känga som att vara de bakom anklagelserna. Alla gamla hatobjekt dammas av.Inget har ändrats i Sancta Sedes. Här befinner den moraliska och intellektuella nivån fortfarande sig i senmedeltidens mörker.

Det är i sådana här stunder man bli väldigt väl påmind om varför protestantismen trots allt skit den ledde till var en oundviklig konsekvens i historien för ingen normalfuntad människa kan se på katolska kyrkan som annat än en dekadent organisation som kretsar kring den perverterade avgudadyrkan av en 80årig tysk gubbe.

FN borde invadera vatikanstaten och göra som man gör med talibanerna – försöka rädda dem och andra ur gisslet som denna bronsåldersreligion håller folk i.

Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dags för FN att invadera Vatikanstaten

  1. Mikah skriver:

    Apropå invasion, så kommer jag att tänka på Frankrikes erövring av Påvestaten 1798-1814. Liberté, égalité, fraternité! Påven satt visst några år i husarrest och sånt. Skön tanke!

    Efter Frankrikes förlust och Wienkongressen 1814-1815 återinförde Påven Västeuropas enda ghetto för judar, inkvisitionen och sin officiella lista över förbjudna böcker (Index Librorum Prohibitorum) med författare som Descartes, Kant, Voltaire, Rosseau, Bacon, Kepler, Copernicus och Bruno…

  2. Ping: Lögnerna och bortförklaringarna bara fortsätter « Geobastard

Kommentarsfältet är stängt.