Guds stora nåd

Kristendomens förespråkare brukar säga att det som skiljer kristendomen från andra religioner trots allt är Guds stora kärlek till människan. Och att han skickade Jesus till oss så att han kunde dö för för oss.

Den här filmen förklarar med all sin enkelhet varför detta på inget sätt alls är fint, nobelt eller bra utan egentligen något extremt rubbat.

För er som inte orkade titta eller inte begrep jämförelsen i filmen: Guds nåd bygger helt enkelt på att han anklagar människor för brott, som han sen väljer att straffa sin son för och det ska vi känna stor beundran för. Brott som de flesta vettiga människor öht inte tycker är brott – utan som endast är definierade som brott av denna gud. Nämligen sk ”synd”.

Man ska verkligen inte tänka efter för djupt kring kristendomen. Nej för att få den att fungera ska man hänge sig vettlöst… åt att plocka russinen ur kakan. Då får man kanske den att fungera moraliskt och symboliskt. Inte annars.

Annonser

Om Daniel

En liten bildförteckning över projekt jag gett mig på över åren. Ja, du får gärna kontakta mig för att diskutera jobb på norrtou@gmail.com.
Det här inlägget postades i Idioter & idioti, Religioner. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Guds stora nåd

  1. Paulus skriver:

    Tro är en dygd och blind tro en större dygd…. no shit.

Kommentarsfältet är stängt.